Početni koraci u kreiranju online strategije i kako odabrati pravu društvenu mrežu

Druga sezona BusinessBOX vebinara zvanično je počela! U prvoj epizodi, potrudili smo se da odgovorimo na pitanja koja dobijamo jako često. Bavili smo se konkretnim koracima i savetima za osmišljavanje i sprovođenje uspešne onlajn promocije.

Gost je ovog puta bio sa domaćeg terena. Jelena Mikić se već skoro dve godine bavi društvenim mrežama i kreiranjem sadržaja. Sa gledaocima je na vebinaru podelila najvažnije savete i neke trikove iz prakse koji im mogu pomoći.

Na vebinaru smo pričali

Umesto klasičnog „predavanja“, ovaj vebinar bio je pre svega razgovor. Na primeru delatnosti samih gledalaca, Dimitrije i Jelena objasnili su neophodne pripremne korake za kreiranje kvalitetne onlajn strategije i primere sadržaja koji bi bio najbolji za određenu ciljnu grupu.

Delatnosti su bile poprilično izazovne tako da smo razgovarali o najboljim strategijama i pravim društvenim mrežama za figure od balona, hipnoterapeute, profesore engleskog jezika, poljoprivredne mašine, male kućne aparate…

Ipak, sva ta „pravila“ i saveti koje smo sa vama podelili su nešto što možete primeniti na bilo koju delatnost. Treba samo uložiti vreme u istraživanje, osmišljavanje i konkretan plan akcionih koraka. Nemojte se bojati da pustite mašti na volju i budete kreativni. U moru identičnih Facebook stranica, budite drugačiji i jedinstveni!

Naravno, Facebook stranica nije obavezan alat. Upoznajte svoju ciljnu grupu, pronađite mesta gde se oni kreću onlajn (ili u „stvarnom životu“ – sajmovi, konferencije, promocije…)

Ali, možda je najbolje da uzmete papir i olovku, odvojite 90min za svoj poslovni uspeh i pogledate snimak vebinara 😉

 

Pogledajte ceo vebinar na temu „Početni koraci u kreiranju online strategije i kako odabrati pravu društvenu mrežu“

Ako želite da naučite još više o načinu na koji nastaje sadržaj i osnovnim pravilima pisanja za web, predlažemo da bacite pogled i na ovaj kurs. Osim copywriting-a, u njemu obrađujemo i način pronalaženja najboljih tema za vašu ciljnu grupu, kako da uštedite vreme kada upravljate većim brojem društvenih mreža i koje sve vrste postova možete da iskoristite na svojoj Facebook stranici

Kako nastaje uspešna online strategija

Ovog puta smo za vas pripremili jedan važan bonus. Ukoliko planirate da radite sa marketing agencijom, ili unajmite pojedinca da vodi vaš marketing, evo šta je bitno da znate. Ovo je ujedno i mali vodič za odabir prave agencije ili frilensera – ako vam ne postave sva ova pitanja, znači da će samo otaljavati svoj posao (dakle, samo ćete baciti svoj novac).
Dokument preuzmite ovde:Duža promocija za manje novca

Kao što smo najavili na vebinaru, BusinessBOX je prerastao u nešto veće! Unapredili smo svoju ponudu i krećemo u nove avanture sa novim elanom (i puno znanja i iskustva). Zato smo za sve nove klijente pripremili posebnu 3+1 ponudu. Ako se do kraja septembra odlučite za usluge BusinessBOX tima, za plaćena tri meseca, četvrti dobijate gratis. Na vebinaru smo takođe objasnili zašto je ovaj vremenski period od četiri meseca tako važan za uspeh onlajn promocije. Ukoliko želite da tim profesionalaca radi na tome da vaš biznis postane još uspešniji, ovde pronađite paket usluga koji je prilagođen vašoj delatnosti.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>