Kako da iskoristite proverenu tehniku online marketinga da unapredite svoj život

Da li znate šta je split testing? To je način testiranja sadržaja, stranica i dizajna koji se koristi u online marketinu kako bismo saznali šta bolje „radi“ online.

Tehnika je veoma jednostavna. Određeni sadržaj koji želimo da promovišemo delimo sa delom kontrolne grupe – npr prvih 100 članova naše email liste. Zatim identičan (ili delimično promenjen) sadržaj, uglavnom sa izmenama u dizajnu ili načinu formatiranja, delimo sa drugih 100 članova sa naše email liste.

Nakon toga merimo konverziju. Ukoliko je prva grupa pokazala veća interesovanja (npr imali ste 25 klikova na vaš link koji ste podelili) od druge grupe (koje je nr imala samo 8 klikova ka vašem linku) logično je da dizajn ili format koji ste koristili u prvom slučaju bolje radi posao, prikladniji je vašoj ciljnoj grupi ili je jednostavno uverljiviji.

Kako ova jednostavna tehnika može da vam značajno unapredi kvalitet života, poveća produktivnost pa i napravi dodatno slobodno vreme? Pokušajte jednostavnu da neke navike testirate preko split testa i izmerite rezultate.

Za početak napravite listu A i listu B sa navikama ili radnjama koje svakodnevno upražnjavate ali drugacijim načinom na koji im pristupate.

Liste mogu da izgledaju ovako:

Lista A Lista B
  1. Budim se u 7h
  2. Pijem kafu tokom dana
  3. Svoj najvažniji posao radim pre podne
  4. Odmaram u toku dana
  5. Redovno vežbam
  1. Budim se u 7h
  2. Pijem kafu tokom dana
  3. Svoj najvažniji posao radim posle podne
  4. Odmaram u toku dana
  5. Redovno vežbam

Primetićete da se korak 3 razlikuje u ove dve liste. Prve nedelje postupajte po listi A, a druge nedelje postupajte po listi B.  Nakon dve nedelje uporedite svoje rezultate i sagledajte koja vam lista bolje odgovara. Kao sledeći korak izmenite neku drugu stavku sa liste pa pokusajte ponovo sve dok ne dobijte listu koja vaš čini najproduktivnijim.

Nadamo se da će vam ova jednostavna tehnika pomoći jednostavnije i produktivnije obavljate svoje svakodnevne aktivnosti, kako poslovne tako i privatne.

Podelite sa nama rezultate ovog malog testa i kako je on uticao na vaš život i poslovanje.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>