7 stvari koje nas ASL Ice Bucket Challenge može naučiti o online marketingu

Da li znate šta je ASL Ice Bucket Challenge? Sa osnovnom idejom da se podigne svest o amitrofičnoj lateralnoj sklerozi (tkz. Lu Gering bolesti) koja utiče na mozak i kičmenu moždinu i izaziva atrofiju mišića, invalidnost i na kraju smrt, ova Intenet senzacija uspela je do sad da sakupi preko 40 miliona dolara donacija. Ledeni izazov se sastoji u tome da se, pošto ste prozvani od strane nekog vašeg prijatelja, polijete kofom ledene vode po glavi ili donirate novac u fond za izlečenje od ASL bolesti i nominujete 3 svoja prijatelja da urade isto. Sve se ovo snima i deli putem društvenih mreža.

Ono što je fascinantno je način na koji se ova akcija proširila Internetom i rezultati koje je postigla u relativno kratkom vremenskom roku (1,2 miliona videa deljenih preko Facebooka, 2,2 miliona puta pomenuto na Twitteru). Za sve ovo su zaslužni faktori koji su osnova za kvalitetnu internet marketing kampanju.

Entoni Kerbahal

Entoni Kerbahal – čovek koji je pokrenuo ledeni izazov

#1 kampanja treba da bude jednostavna

Dat je veoma jednostavan zadatak koji je predstavljen svim učesnicima. Polivanje vodom ili donacija je nešto što svako može da uradi veoma lako. U ovom slučaju, polivanje ledenom vodom čini dodatan izazov za svakog učesnika koji na taj način pokazuje da je dorastao izazovu koji je, iako pomalo neprijatan, svima veoma lako izvodljiv.

#2 kampanja treba da bude zabavna

Ukoliko unesete zabavu u svoju kampanju veoma ćete lako postići njenu viralnost, tj deljenje preko društvenih mreža. Svi mi volimo da pogledamo zabavne klipove i to je u ovom slučaju sjajno iskorišćeno. Sigurno je svako od vas pogledao barem jedan klip gde je Ledeni izazov pošao po zlu, gde se neko spotakao i pao, ili mu je pored ledene vode pala kanta na glavu.

#3 jasna komunikacija lice u lice

Tagovanje osoba koje ste pozvali da se pridruže kampanji daje ovoj ideji viralni karakter pošto se lako i brzo širi putem društvenih mreža.

#4 humanitarni karakter

Jasno povezivanje kampanje sa nekim humanitarnim ciljem umnogome pojačava efekat i angažovanje online.

#5 uključivanje poznatih ličnosti u kampanju

Ono što bi u normalim uslovima bilo izuzetno skupo, dobrom kombinacijom humanitarnog karaktera i zabave ova kampanja je uspela da privuče veliki broj poznatih ličnosti koji su svojim angažovanjem podigli ovu kampanju na viši nivo.

#6 vreme je izuzetno bitno

Pravilno definisano vreme organizovanja jedne ovakve kampanje je od izuzetne važnosti. Polivanje ledenom vodom ne bi bilo moguće sprovesti tokom zime tako da je leto idealno vreme za ovu akciju – kada svi traže načina da se rashlade, zabave a da pritom to rade u ime humanosti.

#7 fokusiranje na cilj

Iako je ovaj ledeni izazov izuzetno zabavan ono što je najbitnije je fokus na cilj same akcije. Tako je od 29. jula do 21. avgusta sakupljeno preko 41,8 milona dolara za ASL asocijaciju što u poređenju sa 19,4 milion dolara sakupljenih tokom cele prošle godine čini značajan pomak. Pored novčanih donacija, počelo je da se priča o problemima ljudi kojima je dijagnostificirana ASL.

Ova internet senzacija pokazala nam je da sa pravim kobinacijom akcije, zabave, posvećenosti i tajminga možemo da napravimo velike stvari. Razmislite malo kako biste mogli lekcije Ledenog izazova da primenite na vaš online nastup.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>