blank

Google autorizacija – dovedite sadržaj vašeg sajta u prvi plan

U ranijim tekstovima sa pisao o prednostima posedovanja Google + naloga. Jedna od najvećih prednosti je svakako mogućnost autorizovanja sadržaja uz pomoć Google autorizacije (Google Authorship). Ona predstavlja povezivanje autorskog teksta na sajtu sa Google + nalogom autora tog teksta.

Sta dobijate Google autorizacijom?

  • Povećavate click-through rate (broj klikova) ka vašem sadržaju
  • Uspostavljate kredibilitet i legitimitet vezujući vaš sadržaj sa vašim imenom
  • Priznavanje autorstva i prikazivanje slike autora pored članka (značajno za pretragu u psihološkom smislu pošto se ovim člancima automatski daje prednost pri odabiru linka na koji ćemo kliknuti)
  • Poboljšan rezultat pretraživanja i rangiranja preko Google Author Rank

Korišćenjem Google autorizacije postavljate sebe kao pouzdanog autora, kreirate vaše lično online prisustvo i lični brend i pružate mogućnost da se vaš rad prati online.

google-autorizacija-primer
Primer Google autorizacije

Načinom na koji se autorizovani tekstovi prikazuju u pretraživaču stavlja vaš rad i prvi plan potencijalnom posetiocu. Vaša slika pored teksta koji ste napisali nedvosmisleno govori o autoru i dodatno privlači pažnju čitaoca. Takođe se pored slike autora prikazuje i negov uticaj na Google + tj, prikazuje se broj osoba koji imaju autora u krugovima.

Google autorizacija se može podesiti na nekoliko načina:

Google autorizacija predstavlja bitan aspekt optimizacije za pretraživače (SEO). Korišćenjem autorizacije dodajete vrednost svom tekstu i osvajate dodatne poene pri pretrazi. Kako je osnovni cilj svakog autorskog teksta da bude pročitan ovo može da predstavi odličnu odskočnu dasku i način da vas čitaoci prepoznaju i prate online što opet gradi poverenje i daje mogućnost lakšeg plasiranja ponude robe i usluga.
Uskoro vam pripremamo detaljno, korak po kora, uputstvo kako da podesite Google autorizaciju za vaš blog. Kako bi bili prvi koji će dobiti ovu besplatnu eKnjigu prijavite se na naš newsletter.

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *