Kako će upotreba odredišne strane (landing page) udvostručiti vaš online biznis u kratkom roku

Radio sam sa dosta klijenata. Neki su bili spremni za saradnju dok su neki isključivo želeli njihovu viziju sajta i online promocije firme. Pošteno. Svakom kako želi.
Ono što sam uvek insistirao (i u velikoj meri postizao) je upotreba proverenih metoda promocije i prikazivanja podataka online. Kao što rekoše amerikanci: „najskuplji marketing je onaj koji morate sami da izmislite.“

Jedna od zasigurno proverenih metoda online komunikacije sa klijentima je upotreba odredišnih strana (landing pages). Šta su u stvari ove strane? To su stranice koja vam daju konverziju. Konkretnu akciju klijenta koja vam donosi određeni profit. Taj profit je najčešće predstavljen određenom prijavom (sa slanjem kontakt podataka klijeta) na vašu email listu, za vaš besplatan vebinar ili u cilju preuzimanja besplatne eKnjige, prijavom za kupovinu nekog od vaših proizvoda ili usluga, ili jednostavno otvorenim interesovanjem za vašu kompaniju, proizvode ili usluge. I što je najvažnije – ovo zaista radi posao!

Ovo je najvrednije što možete dobiti online. Svi ti podaci predstavljaju direktne kupce vaših proizvoda ili usluga sa imenom, prezimenom i email adresom. Njih možete kontaktirati direktno (ukoliko tačno znate za šta su zainteresovani), slati im obaveštenja, specijalne ponude, informacije bitne za njihovo poslovanje putem e-mail marketinga i iskoristiti ovu listu emailova za kreiranje kvalitetne ciljne grupe prilikom reklamiranja vaših proizvoda ili usluga.

Koje su 4 osnovne karakteristike landing stranice?

1. Landing strana ne bi trebala da ima navigaciju

Ovo je veoma bitno pošto je njen cilj konverzija. Ništa ne treba da odvlači pažnju sa osnovnog cilja a to je da posetilac ostavi svoje podatke i klikne na dugme kojim se ovi podaci šalju na vaš email ili automatski upisuju u bazu podataka.

2. Landing strana bi trebala da pruži neku vrednost posetiocu kao kompenzaciju za kontakt podatke koje vam dostavlja

Najbolja praktična iskustva pokazala su se u poklanjanju nekog materijala koji će biti od koristi posetiocu sajta. Nešto što je povezano sa prodajom vašeg proizvoda ili usluge. Nagrada za dostavljana podatke može biti i učestvovanje u nagradnoj igri, specijalni popust, pokon za prijavu. Bilo šta što će vašem potencijalnom klijetu pružiti dovoljno veliku vrednost da vam pošalje svoje podatke.

3. Svaka landing strana treba da ima formu za upisivanje podataka posetioca

Ovo je osnova za konverziju. Preporuka je da se uzmu samo osnovni podaci klijeta. Ime, prezime, email. Što više podataka tražite to će konverzija biti manja.

4. Svaku landing stranu treba da prati stranica zahvalnosti

Možda nekom zvuči patetično, ali preporuka je da se vašem klijetu zahvalite na naporu koji je uradio i poslao vam svoje podatke. Ova stranica ima višestruku vrednost pošto preko nje možete da pratite analitiku vašeg sajta, postavite ciljeve u Google analitici i pratite stepen konverzije.

Da li vam je ovaj članak ukazao na nove poslovne mogućnosti online? Da li i vi želite da duplirate ili višestruko povećate vaš online biznis u izuzetno kratkom roku? Da li želite da vidite kako izgleda lading strana u praksi?
Ako je odgovor na ova tri pitanja DA kliknite na link.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *