Brending

Brend predstavlja način na koji potrošač vidi, opaža i razume konkretnu marku. Njegov cilj je da identifikuje proizvode ili usluge jednog ili grupe prodavaca i da ih diferencira od konkurentskih. Takođe predstavlja emociju i želju da se neki proizvod ili usluga kupe pre same kupovine i prodaju tog proizvoda ili usluge u glavi kupca pre same akcije prodaje.

Brend se može javiti u vidu brenda proizvoda (robne marke), brenda usluga i korporativnog brenda i u vidu privatne, tj. trgovinske marke, uz nezaobilazno posmatranje imidža zemlje porekla (odnosno uticaja zemlje porekla na imidž brenda). Osim toga u novije vreme se brendiraju i on-line proizvodi i usluge, osobe, mesta i organizacije, sport, umetnost i zabava (doživljaji), države i razne geografske lokacije, informacije, ideje i akcije itd…

Imati prestižan brend i verne potrošače cilj je kome  teže svi učesnici na tržištu. Samo ime, tj. naziv koji  služi da označi neki proizvod jeste jedna od funkcija brenda, ali je stvarno značenje brenda za potrošača, njegov sistem vrednosti, položaj u društvu, njegovu ukupnu satisfakciju i mnogo toga drugog, daleko šire. Brend služi kako bi se vršila identifikacija kako proizvoda i usluga, tako i proizvođača (prodavaca).

Dugogodišnje iskustvo u kreiranju, promociji i vođenju internacionalnih brendova daje nam značajnu komparativnu prednost u odnosu na konkurenciju. Uz ostale marketing usluge iz naše ponude bićete sigurni da će Vaš novi brend izgraditi emotivnu vezu i naći put do vernih kupaca i klijenata.

iskoristite priliku da naučite nešto novo ili da saznate koja vrsta online promocije najviše odgovara vašoj kompaniji

Copyright 2004-2016 DEFAULT design | All Rights Reserved