Kako da zaradite pisanjem bloga

Da li se može zaraditi pisanjem bloga? Zašto je to ustvari važno za jednu kompaniju? Ko ustvari treba da piše kompanijski blog?

Ovo su smo neka od pitanja koja mi svakodnevno stižu u inbox.

Priznajem. Ja pišem blog. Pišem ga za nekoliko sajtova (sve moji projekati), a u mojoj agenciji ga pišemo i za klijente. I priznajem ponovo. Ja zarađujem od mog bloga.

Nije to bila osnovna ideja. Ideja za pisanje bloga javila se pošto sam hteo da prenesem informaciju, znanje i svoje iskustvo ljudima kojima će to biti korisno. Deljenjem znanja došli su i klijenti. I to ne kakvi klijenti. Pravi, kvalitetni klijenti koji su cenili moje zalaganje .

Upravo zbog toga želim da podelim sa vama par saveta kako da vaš blog učinite privačnijim, kvalitetnijim i na kraju krajeva profitabilnijim.

Šta je najbitnije kod dobrog bloga

Najveću vrednost za vaš blog ima naslov. Po nekim istraživanjima čak 80% vrednosti bloga nosi sam naslov. njegova osnovna uloga je da privuče pažnju da neko pročita vaš tekst. Jedan od dobrih saveta je da pri kreiranju kaslova koristite snažne, akcione reči pošto one značajno privlače pažnju. Probajte da se fokusirate na korisnostima za čitaoca i da se identifikujete sa ciljnom grupom kojoj se obraćate.

Kada samo privukli pažnju čitaoca sam tekst u blogu treba da bude pregledan, lepo struktuiran i pre svega koristan za vašu cijnu grupu. Potrudite se da fokus u celom tekstu bude na jednoj priči i da vodi čitaoca, reč po reč, pasus po pasus, do za njega logičkog rešenja – klik na poziv na akciju (CTA).

Tu je upravo mesto gde se magija dešava. Taj naizgled jednostavan i logičko-posledični klik na CTA dugme čini vaš blog mestom gde se kreira vrednost za vas, vašu firmu ili vaš brend. To je upravo onaj momenat kada čitaoca vašeg bloga počinje transformaciju u vašeg novog klijenta.

Par instant saveta za pisanje kvalitetnog bloga

 • Imate samo 5 sekundi za uhvatite pažnju vaših čitalaca zato provedite više vremena smišljajući dobar naslov
 • Koristite snažne reči u naslovu
 • Budite specifični (umesto više od 1000 kažite 1362)
 • Uključite svoj jedinstveni proizvod (USP)
 • Podnaslovi treba da pričaju sopstvenu priču
 • Koristite nabrajanja (preglednije je)
 • Koristite kraće pasuse
 • Ubacite fotografije ili video
 • Optimizujte dužinu teksta platformi za koju pišete (ni manje – ni više)
 • Obavezno uključite višestruke pozive na akciju (usklađene sa tekstom bloga i marketing strategijom kompanije)

Bonus infografik

Za sve vas sam pripremio jedan poklon. Infografik u kome sam prikazao idealnu strukturu bloga koji će vam doneti nove klijente. Kliknite na fotogafiju ispod i preuzmite ovaj infografik.

Ukoliko i vi pišete blog koji vam je doneo profit na bilo koji način, podelite link svog bloga u komentarima i napišite nam šta za vas taj blog znači.

4 thoughts on “Kako da zaradite pisanjem bloga”

 1. Blog je kreiran uspesno! Sadrzajan je ! Ima sve potrebne i, svakako, nuzne elemente za blog. Vi znate, pre svega, sta je pisanje. Zato ste uspesni i na viziju i kreiranje bolga. Ja Vam se zahvaljujem, upravo, zato sto ste tako strucno uspeli ne samo za pisanje bloga, nego i kako privuci i kako nauciti pravilno ostale za pisanje i zaradjivanje od bloga.

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *