Kako kreirati bolji sadržaj kroz 4 jednostavna koraka

Kako kreirati bolji sadržaj kroz 4 jednostavna koraka

Kada marketari kažu ‚‚sadržaj je zakon”, ne šale se. Sadržaj na Vašoj veb stranici i drugim online kanalima u osnovi bi trebao biti srž vaše digitalne prisutnosti i usluga. Sadržaj kojim se obraćate Vašoj publici ima snažan uticaj na to kako Vas potencijalni i trenutni kupci percipiraju, kakve su im reakcije i koliko često bi Vas preporučili drugima. Kvalitetan sadržaj je ključna stavka uspešnog razvoja brenda i zbog toga smo odlučili da podelimo četiri sjajna saveta koji Vam mogu pomoći da predstavite svoj brend na najbolji mogući način.

Dobro struktuirajte svoje tekstove

Veći deo Vašeg kreiranog sadržaja će verovatno biti u pisanoj formi. Takav pisani sadržaj potrebno je da optimizujete kako biste dopreli do što većeg broja ljudi i zadržali ih na tom sadržaju što je duže moguće.

Da biste postigli ovaj cilj, potrebno je da struktuirate tekst. Koristite bulete, kratke pasuse, infografike, naslove, podnaslove i slično što olakšava čitljivost i poboljšava preglednost.

Ukoliko želite da Vaš sadržaj bude lak za konzumiranje i praćenje, nemojte preplaviti svoje čitatelje ogromnim paragrafima koji naizgled nemaju početak i kraj. Umesto toga, uvedite strukturu kako bi čitaoci mogli brzo da pretraže informacije koje traže ili naprave kratke pauze dok čitaju Vaše postove.

Istražite

Bez obzira na to da li kreirate sadržaj za sopstvenu veb stranicu ili to radite za druge profesionalno, verovatno želite da Vaš sadržaj ostane relevantan i da posluži kao izvor važnih informacija Vašoj publici.

U skladu sa tim, odvojite malo vremena i istražite trendove u industriji, da utvrdite kakva je pozicija Vaše tržišne niše. Pokušajte da predstavite i nove aspekte posmatranja dok pišete o stvarima koje ste već obradili. Prilikom obrađivanja teme pristupite interdisciplinarno.

Istražite i ključne reči. Pogledajte koji su aktuelni SEO trendovi u Vašoj industriji i krenite odatle. Kako ne biste gubili broj poseta sajtu, saznajte koje reči ili izraze treba da koristite jer su neizostavni u savremenom digitalu.

Pisanje je jedan od načina za kreiranje sadržaja

Jedna bitna stvar u vezi sa sadržajem je da se tu ne radi samo o blog postovima. Sadržaj je u osnovi sve ono što možete da postavite na svoju veb stranicu, što može sadržati široku paletu različitih komponenti, kako biste kreirali jedinstvene doživljaje koje okružuju Vaše posetioce.

Ako imate svoj veb sajt, možda bi bilo dobro da uložite u video format sadržaja jer je postao neverovatno popularan ne samo među potrošačima, već i među pretraživačima. Ako se bavite online trgovinom, kratki testovi proizvoda ili video opisi mogu namamiti nove potencijalne kupce na vašu veb lokaciju. Infografici, sjajne i kreativne slike takođe Vam mogu pomoći u povećanju konverzija i prometu. Audio materijal i podkasti takođe mogu da poboljšaju Vaše metrike.

Nije neophodno da odmah uskočite u prvoklasnu filmsku produkciju i nema potrebe da odmah iznajmite studio. Prvo pogledajte što možete iskoristiti u okviru sopstvenih resursa. Velike su šanse da Vaš dizajner, ili prijatelj koji je dizajner, na hard disku ima nekoliko sjajnih slika i infografika, a možda imate video ili audio snimak, primera radi, sa Vašeg poslednjeg događaja. Stvorite priču fokusiranu na brend oko ovih materijala i plasirajte ih svojoj publici. Ne žurite, eksperimentišite. Ako se Vaši napori pokažu plodnim, ima smisla ulagati u ove metode.

Nemojte forsirati kad naiđete na prepreku

Baš kao su to kopirajting, grafički dizajn i veb dizajn, stvaranje sadržaja je kreativan proces i o tome ne možete razmišljati kao o poslu koji svakodnevno pogađa određene kvote. Postoje dani u kojima možete stvoriti vredan sadržaj bez prevelikog napora, a ima i dana u kojima ćete i najjednostavniji zadatak vezan za sadržaj obavljati satima.

Poenta je znati kada biste trebali predahnuti. Doći će trenuci kada će iz Vaših prstiju poteći lavina sjajnih reči ili kada ne možete uopšte smisliti nešto kreativno. Ako imate dovoljno vremena na raspolaganju, prioritetno odredite ciljeve kako biste bili sigurni da nećete propustiti rokove, dok i dalje smišljate kvalitetan sadržaj.

Da sumiramo

Verujemo da Vam ova 4 saveta mogu pomoći da osmislite bolje strategije sadržaja, kod podizanja svesti ciljne grupe o Vašem brendu, a na kraju u pridobijanju novih kupaca.

Uvek obraćajte dovoljno pažnje na nove trendove jer je potrebno da ostanete aktuelni i konkurentni na tržištu. Razmotrite i kako možete poboljšati multimedijalni sadržaj na svojim platformama kako biste publici pružili kvalitenije iskustvo. Ako želite naglasiti snagu napisane reči, to ćete najpre postići ukoliko se sadržaj svidi Vašim čitaocima. I na kraju, pazite da ne preterate sa radom u toj meri da iscrpljujete sebe. Trudite se da izbegnete burnout jer će to negativno uticati na Vaš napredak.

Sa druge strane, stvaranje sadržaja uvek možete ostaviti profesionalcima. Ako Vam to zvuči kao plan vredan razmatranja, obratite nam se za pomoć u stvaranju prvoklasnog sadržaja koji će omogućiti Vašem biznisu da ostane na putu uspeha.


Zakažite konsultacije

Podelite na svojoj omiljenoj društvenoj mreži

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *