Tri dokazane metode za povećanje prihoda

Tri dokazane metode za povećanje prihoda

Kao preduzetnici fokusiramo se na nekoliko stvari. Usmereni smo na pomaganje ljudima da donesu pametnije odluke, da reše različite probleme uz pomoć naših proizvoda ili usluga. Naš cilj je i da dodajemo vrednosti njihovim kupovinama i stremimo da poboljšamo njihov kvalitet života.

Da bismo dosegli širu publiku i poboljšali svoje metode unapređivanja kvaliteta života ljudi, potrebno je da osiguramo neophodna sredstva za to. Ne radi se samo o rastu biznisa, već i o njegovom održavanju, poboljšanju kvaliteta naših proizvoda ili usluga. Inovacije su još jedna ključna stvar u poslovanju, za koju je neophodno da imamo potrebna sredstva.

Kako biste se uhvatili u koštac sa ovim izazovima i da biste svojoj kompaniji pružili priliku za poboljšanje i procvat, naveli smo 3 sigurna načina kako da povećate prihode i da održvate nivo kvaliteta.

Problem

Prema našem iskustvu, većina preduzetnika pogreši u jednoj krucijalnoj stvari i pored toga što je njihova strategija razvoja branda studiozno kreirana i svaki mali detalj dobro osmišljen, logo je prepoznatljiv, priča pogađa u centar, proizvodi su vrhunskpg kvaliteta.

Stvari mogu da izgledaju savršeno i na strani digitalnog marketinga. Odlično dizajnirana veb stranica, društveni kanali sa velikim brojem praćenja, uspešne objave i reklamne kampanje, veliki promet. SEO – besprekoran.

Ipak, ne ostvarujete dovoljno profita. Ili se čak bori da ostane na površini.

Kako?

Jeste li razmišljali o tome da možda svoje usluge/proizvode prodajete pogrešnim ljudima?

Prema našem iskustvu, ali i iskustvu drugih, vodećih svetskih profesionalaca u svetu biznisa, većina preduzetnika ne uspeva da precizno odredi svoj idealan izvor prihoda. Ulažu milione u pronalaženje novih kupaca, a zanemaruju one postojeće.

Mnogo je puta do sada ponovljeno da je u današnjoj ekonomiji pet puta skuplje steći nove kupce nego zadržati one koji su već zadovoljni.

Ova izjava je okosnica naših metoda, stoga je stalno imajte na umu. Sada ćemo da objasnimo kakve strategije će Vam omogućiti da skalirate svoj biznis i ponudite još veću vrednost svojim cenjenim, lojalnim kupcima.

Metoda broj 1. – Potražite nove potencijalne kupce, ali one prave

Ovo možda zvuči kontradiktorno onome što smo malo pre rekli, međutim, uskoro će Vam biti jasnije.

Vlasnici biznisa odvajaju ogroman budžet kako bi dopreli do novih ljudi. Oni pažljivo određuju ciljnu publiku, uzimaju u obzir demografske kategorije i reakcije na njihove oglase su brojne. Međutim stope konverzije su znatno niže od očekivanih, ne opravdavaju visinu budžeta i nema značajnog povrata uloženih sredstava (ROI).

Kada govorimo o svesti određenog brenda kod publike, ove taktike Vam mogu pomoći da dobijete više pratioca, ali Vam ne pomažu i u povećanju prodaje.

Kako biste dobili nove klijente, potrebno je da bolje proučite one ljude koji su već posetili Vaš sajt, pretraživali Vaše usluge ili proizvode, ali su otišli ne kupivši ništa.

Suočimo se sa činjenicom da svi imamo potencijalne kupce koji su u stanju da odugovlače sa kupovinom, one koji često posećuju našu stranicu, pročitaju nešto iz naših blogova, pa odu. Zašto ne biste pokušali da privučete njihovu pažnju specijalnom ponudom? Pozovite ih da se pridruže Vašem newsletter-u i ponudite im mali popust. Zatim ih podstaknite na kupovinu putem automatizovane email kampanje (u tome Vam možemo pomoći, samo kliknite ovde). Poenta je u tome da im ponudite vrednost pre nego što bilo šta kupe. S obzirom na to da je Vaš sadržaj već vredan za njih, zašto im ga ne biste ponudili na specijalizovan način koji bi ih podstakao na akciju.

Metoda broj 2. – Povećajte vrednost kupovine

Druga metoda za poboljšanje Vašeg poslovanja i povećanje prihoda je povećanje vrednosti kupovine i podsticanje kupaca na kupovinu više Vaših proizvoda.

Budite oprezni da ne budete previše napadni. Ako ste previše direktni, možete ih izgubiti i moraćete se vratiti na početak komunikacije.

Zato, umesto čestih prodajnih prezentacija i agresivne prodaje, smislite strategiju koja osigurava vašim kupcima vrednosti za novac koji troše. Kao što je rečeno, istražite trendove kupovine svojih kupaca i kreirajte ponude u skladu sa tim. S vremena na vreme najavljujte različite specijalne ponude putem newsletter-a, društvenih mreža i tako dalje. Takođe, kreirajte prodajne šeme sa upsell i downsell mogućnostima kako bi Vaši kupci mogli da pronađu idealan paket proizvoda ili usluga za sebe.

Ključna tačka ovde je fleksibilnost. Nemojte biti previše rigidni i preterano orijentisani na profit. Fokusirajte se više na vrednost koju nudite. Prihod će sigurno doći.

Tri dokazane metode za povećanje prihoda

Metoda broj 3 – Povećajte učestalost kupovine

Na kraju, ova metoda Vam može u velikoj meri pomoći kada je u pitanju povećanje prodaje. Prema našem iskustvu, povezivanje sa klijentima na dubljem nivou ih navodi da češće kupuju. Ovo može biti izvrstan način ne samo da povećate svoju prodaju, već i da im pružite veću vrednost.

Veća učestalost kupovine može se postići uvođenjem jednostavnih sekvenci marketing automatizacije kao što je prijava na newsletter, ili kampanje koje služe da vrate kupca u proces kupovine kada ga jednom napusti (više o njima možete saznati ovde), koje mogu stvoriti neverovatan uspeh u ovom aspektu.

Takođe, uključujući mesečne akcije i druge posebne, namenske ponude za verne kupce, možete osigurati da ostanu lojalni Vašem brendu.

Povećavanje učestalosti kupovine ne samo da će Vam pomoći u skaliranju biznisa i ulaganju u inovacije, već će učiniti da se Vaši najvredniji kupci još više približe Vašem brendu. Postepeno, oni mogu postati ambasadori Vašeg brenda. Kao takvi, oni će širiti vest o Vašem brendu i proizvodima generišući tako još više svesti o njemu kao i nove kupce.

Da zaključimo

Ove tri metode mogu biti vrlo korisne za Vaš biznis ako ih ispravno isplanirate i implementirate na pravi način.

Da podvučemo još jednom, firme znatno manje košta da zadrže svoje postojeće kupce nego da privuku nove. Zadržavanje Vaših kupaca koji su emotivno povezani sa Vašim brendom može biti korisno na duže staze ne samo kada je reč o povećanju prodaje, već i u naporima da podignete svest o Vašem brendu. Marketing od usta do usta je moćan alat i ako ste uspeli da pokažete svojim kupcima da im zaista nudite vrednost, oni će Vas bez oklevanja i preporučiti prijateljima i porodici.

Ono što je važno imati na umu je da se držite klasičog pristupa, što znači da ne biste trebali biti previše agresivni kada je reč o prodaji. Uvek pokušajte ponuditi vrednost. Istražite, proverite šta klijenti traže na Vašem sajtu i kreirajte ponude na osnovu rezultata istraživanja.

Ako Vam je teško da implementirate ove metode u svoje procese, slobodno nam se obratite, rado ćemo Vam pomoći.

 

Podelite na svojoj omiljenoj društvenoj mreži

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *